Over mijAls student geneeskunde woonde ik in huis met een vriend, die last had van hoofdpijn en om die reden contact zocht met Mw. Dr Sickesz, grondlegster van de orthomanuele geneeskunde.
Toen hij na een bezoek aan haar terug kwam en vertelde wat ze gedaan had, begreep ik daar niets van. Ik was nieuwsgierig en vroeg Mw. Sickesz of ik eens mocht komen kijken. En dat mocht. In 1978 heb ik toen gedurende drie maanden, vier dagen per week, op een krukje bij haar in de praktijk gezeten en ben toen volslagen overtuigd geraakt van het belang van haar techniek. Zij heeft mij na het behalen van mijn artsexamen haar behandeltechniek geleerd.

In 1982 ben ik mijn eigen praktijk orthomanuele geneeskunde gestart in Bunnik.

Later heb ik de opleiding tot huisarts gevolgd en ben ik van 1987 tot 2005 parttime huisarts geweest.

In 1990 ben ik, samen met collega E.D.Keizer, gepromoveerd op “Een onderzoek naar de waarde van Orthomanuele Geneeskunde”. Het proefschrift is nog steeds te verkrijgen via de link: http://www.eburon.nl/orthomanuele_geneeskunde.

In de loop der jaren is mijn manier van behandelen veranderd ten opzichte van vroeger. Ik ben steeds zachthandiger en uitgebreider gaan behandelen. Eigenlijk ben ik nog enthousiaster dan vroeger over de mogelijkheden van manuele behandeling, omdat ik het in de loop der tijd steeds beter ben gaan doen.